b. Aperitiefjes en drankjes

STRAWBERRY DAIKIRI

image

Ingrediënten

2 eetlepels rietsuiker, 5 cl Pulco citroensap, 10 cl witte rum, 5 aardbeien, een handvol ijsblokjes, maatbeker, blender, tulpglas

Bereiding

Leg 5 aardbeien in de blender, ledig 2 eetlepels rietsuiker in de blender. Giet 5cl pulco citroensap en 10 cl witte rum in de blender, voeg de ijsblokjes toe (8-10). Zet de stand van de blender op 1 en vermeng en maal alles samen. Giet de blender leeg in een tulpglas en gebruik dikke rietjes. Werk het glas af met een aardbei op de rand van het glas.

666 DEVILS CIRCLE

Ingrediënten :

2 delen  whiskey, ¾ deel kersenlikeur, ¾ deel Aperol, ¾ deel vers citroensap.

Bereiding

Doe de 2 delen  whiskey, ¾ deel kersenlikeur, ¾ deel Aperol, ¾ deel vers citroensap in een coctailshaker. Doe ijs in de shaker en schut de ingrediënten goed in de shaker tot de buitenkant van de shaker goed koel aanvoelt. Giet de drank door een cocktailzeefje in een coupe .

 

AARDBEI, CITROEN, BASILICUM MIMOSAS

Ingrediënten : 

3/4 cup basilicum bladeren,  sap van 2 grote citroenen ( 1/2 cup citroensap), 1/2 cup agave of honing, 8 middengrote verse of diepgevroren aardbeien die in schijfjes zijn gesneden, 1 fles Prosecco (750ml) goed gekoeld,  1/2 cup soda water of spuitwater goed gekoeld.

Bereiding:

Doe de basilicum, het citroensap en de agave in een shaker. Neem een houten lepel en breek de blaadjes basilicum lichtjes. Voeg nu de aardbeien, prosecco en soda water toe. Giet over naar gekoelde champagne glazen.

 

GIN – GEMBER COCKTAIL

Ingrediënten :

1½ deel Gin, ½ deel St. Germain (Gember likeur) , ¾ deel limoensap, ¼ deel simple siroop, 1½ deel  soda water, 1 sprinkeltje lavendel (enkel naar smaak hoeft niet), schijfje komkommer. 

Bereiding :

Mix alle ingrediënten exclusief soda water. Shake goed met ijs en zeef het goedje in een cocktailglas. Giet er soda water bij en versier met een komkommer schijfje een limoen schijfje en eventueel een lavendel takje.

EASY BREEZY GIN – JAMING COCKTAIL

  

Ingedriënten :

2 oz gin, 1 oz citroensap, 1 theelepel frambozen confituur.( of gelijk welke je graag hebt), extra lepel vol confituur als garnering.

Bereiding :

Doe de gin, de confituur en het citroensap in een cocktail mixer. Voeg ijsblokjes toe en shake gedurende 10 seconden goed door. Giet via een zeefje over in een cocktailglas gevuld met fijngemalen ijs. Serveer met een lepel confituur.

WATERMELON AGUA FRESCA

Voorbereidingstijd: 15 minuten – totale bereidingstijd: 4 uur en 15 minuten.

Ingrediënten:

1,5 kg gesneden watermeloen gewogen zonder schil, 240 ml water, 75gr suiker of 40gr suikervervanger, 60ml verse limoensap, 1 liter club soda, goed gekoeld, limoen schijfjes voor versiering.

Bereiding:

Doe de helft van de stukjes watermeloen, de helft van het water de helft van de suiker in een blender en pureer. Doe de puree door een zeef. Doe dit nog eens met de rest. Doe het limoensap erbij. Laat 4 uur goed koelen in de ijskast. Net voor het serveren de club soda mengen met de watermeloenpuree en afwerken met limoenschijfjes.

WATERMELOEN GIN FIZZ

Voorbereidingstijd: 10 minuten – totale bereidingstijd: 45 minuten.

Ingrediënten: 

1 kg watermeloen gewogen zonder schil verdeeld in twee delen 180ml gin, verdeeld in twee delen, 8 eetlepels limoensap, 320 ml Ginger Ale verdeel in 2 delen, limoen partjes voor versiering.

Bereiding: 

Koel 175 gr watermeloenblokjes voor de versiering, pureer overgebleven watermeloen. Haal de puree door een zeef: verdeel onder de 4 cocktailglazen en vul op met ijsblokjes. Verdeel de gin, en de Ginger Ale, over de 4 cocktailglazen en doe bij elk glas 2 eetlepels limoensap. Versier met ijs gekoelde stukjes watermeloen en limoen partjes….

FROZEN MARGARITAS

Ingrediënten :

100gr suiker, 5 limoenen gewassen, 100 ml tequila, metalen bak (15x20cm), 4 cocktailglazen.

Bereiding :

Breng 150ml water met suiker aan de kook. Roer de suiker tot ze is opgelost en laat nog 15 minuten op een laag vuurtje inkoken. Laat de siroop afkoelen. Rasp de groene schil van 2 limoenen en pers 4 limoenen uit. Voeg de geraspte schil en het sap toe aan de suikersiroop. Doe het mengsel in een metalen bak en zet in de vriezer. Laat 4 uur bevriezen. Roer elke 30 minuten los met een vork, zodat er ijs schaafsels ontstaan.
Verdeel het ijs en giet vervolgens de tequila over het ijs verdeeld over de 4 glazen. Snijd de laatste limoen in kwarten en garneer elke Margarita met 1 partje limoen. Versier met een parasolletje.

 ZOMERPUNCH …. SHAKE IT!

Ingrediënten 

1 ananas, schoongemaakt, 500 ml vers sinaasappelsap, 100 ml gembersiroop, 250 ml ginger ale, 300 ml witte rum, 4 limoenen, 1 bakje munt in reepjes gesneden.

Bereiding

snijd de ananas in de lingte in kwarten. Verwijder de harde kern. Snijd elk kwart in stukjes. Doe smaen met het sinaasappelsap, de ginger ale, gembersiroop en de rum in een grote bowl. Rasp de groene schil van 2 limoenen en pers de vruchten uit. Voeg het sap van de limoenen toe aan de punch. Snijd 2 limoenen in dunnen plakjes en doe bij de punch. MMMMMMM slurp.

BANANA COLADA

Ingrediënten

4 bananen, 1 pakje kokosmelk, 100 ml bruine rum, 300 ml ananassap, 4 saté prikkers, blender, 4 melkglazen, 4 parasolletjes.

Bereiding 

Snij 1 banaan met schil in 8 plakjes en rijd aan elke satéprikker 2 plakjes. Pel de rest van de bananen en doe in de blender. Voeg de cocosmelk, rum en het ananaassap toe en laat 1 minuut draaien. Verdeel over de glazen en versier met de prikkers en de parasolletjes.

 

KRIEKJES OF BOERENJONGENS OP JENEVER

Ingrediënten :

1 kg noordkrieken, 300gr suiker, 1l pure alcohol, 1 stokje kaneel

Bereiding : 

Kies gezond en rijp fruit. Veeg de krieken af met een handdoek. Trek de steeltjes af. Eventueel niet noodzakelijk met pitten kan ook, ontpitten van de krieken. Doe de krieken in een bokaal leg daarboven de suiker en de kaneel en giet er de alcohol over. Sluit het deksel goed af, en bewaar op een droge niet al te warme plaats. De krieken kunnen na een 5 à 6 weken gebruikt worden. Het sap kan als likeur worden gebruikt. Hoe langer de krieken in de alcohol trekken des te beter de likeur zal worden. Opgelet met de kriekjes ze gaan vlot binnen… vergeet niet ze zijn vol alcohol ! HIK !

LIMONADE VAN WATERMELOEN

Ingrediënten : 

1 zaadloze in stukjes gesneden watermeloen (ongeveer een 2-3 kg), limoensap van 10 tot 12 limoenen, nog een 3-tal limoenen die in tranches worden gesneden voor de versiering, 2 tot 4 eetlepels suiker, gemalen ijs of ijsblokjes, enkele muntblaadjes als decoratie.

Bereiding :

Gebruik een blender voor de stukken meloen, doe dit in verschillende fases, pureer dus de meloen met het limoensap. Doe de puree in een grote kom of een grote limonadekruik, voeg de suiker toe en laat deze smelten met de puree. Verdun de puree met water indien gewenst of indien de massa nog te dik is. Serveer met gemalen ijs of ijsblokjes, versier met een partje limoen of een schijfje limoen en een muntblaadje.

LIMONCELLO

Homemade+limoncello

Ingrediënten

0.5 liter alcohol 95°, 6 à 7 citroenen, 620 gram suiker, 3/4 liter water.

Bereiding

Citroenen wassen, schillen met een dunschiller opgelet er mag bijna geenwit vlies aan de pel hangen. Doe de schillen in een bokaal die goed kan afgelsoten worden. Giet hierop de alcohol sluit goed af en laat een week in het donker trekken. Maak een siroop van het water en de suiker. Voeg de alcohol en citroenschillen toe aan de siroop.  Kook nog een minuutje mee (zachtjes). Filter het mengsel, laat afkoelen en giet in flessen, zet deze op een donkere frisse plek. Na 2-3 weken is de likeur op smaak.

 

 

One thought on “b. Aperitiefjes en drankjes

  1. Pingback: Aperitiefjes en drankjes | global food belly fun

Leave a comment