z. Wie ben ik ?

Hallo

310195_10150355870334383_151319690_n

Graag stel ik me voor aan jullie zodat jullie me een beetje beter leren kennen. Ik ben geboren en getogen in Lochristi. De ooievaar heeft me in een bloemistenwieg gelegd waar ik ook de liefde voor bloemen en planten met de paplepel kreeg toegediend. Doch een nog grotere paplepel kreeg ik van mijn lieve mama, zij leerde mij haar passie van koken kennen. Eerlijk? Die wieg was zeker niet slecht, van een slechte maaltijd was geen sprake in tegendeel woaw wat werd ik verwend. Op latere leeftijd in mijn tienerjaren snoepte ik met mijn ogen en schreef ik stiekem een paar tips op. Tijdens mijn werk als “account executive” kwam ik terug met recepten en voedsel in contact, ik was namelijk verantwoordelijke voor de promo-dames voor Lipton tea, Food from Britain, Santa Maria enz…

387771_10150486212989383_1738341923_n

Koken werd dus ook een rode draad in mijn leven. Koken werd mijn passie. Ik werd tot 4 maal toe “Cordon Blue” “Keukenprinses” voor Knorr en beleefde vier jaar op keukengebied een waar genot. Op mijn pad kwam ik ook in contact met tal van toffe mensen die ik ook nauw aan het hart draag en die mij vandaag de dag nog steeds volgen. Daarenboven leerde ik ook mensen uit het vak kennen, Wim Ballieux de gehaktballen chef , Geert Van der Brugge “de lijsterbes”, Buddy Valastro “cake boss” via TLC,  Sofie Dumont enz…

Als ik op reis ga dan eet ik graag goed en schrijf ik vaak ook recepten op die mijn pad kruisen. Ik ben ook niet beschaamd om te vragen of ik een kijkje achter de schermen mag maken en vraag hen ook het recept als ik het lekker vond. De chef’s en eigenaars zijn niet altijd scheutig om dit te doen maar als ik hun uitleg waarom dan gaan de deuren open. En al zeker als je hun in eigen taal aanspreekt.  Zo kwam ik in “the big South” terecht in Amerika waar ik een restaurant van Afro-amerikanen ben gaan eten daar had ik een overheerlijke kip gegeten, daar moest ik meer van weten. Ik kreeg zelf het recept met de historische uitleg. Dit recept heeft me al vele deuren geopend. Zo werd ik zelfs via Colruyt gevraagd om één van de vele gezichten te worden van Pottenkijkers. Waar ik apetrots over ben. Mijn grootste droom is ooit een kookboek uit te geven of om als gast eens te verschijnen in een kookprogramma … wie weet ooit? Jeroen Meus… als je wil …

Ook bij KVLV Grembergen kreeg ik de kans om een avondje kookles te geven. Een super ervaring en ze hebben hun vingertjes afgelikt. Ik denk zelfs dat er die Kerst ook wel een paar van mijn receptjes op tafel zijn gekomen.

Nu heb ik al veel bla bla verkocht maar nog niet gezegd wie ik effectief ben, ik ben momenteel 49 jaar een gezegende leeftijd, samenwonend met een fantastisch man die mij stimuleert om te koken. Ik woon sinds 3 jaar in het Dendermonde en ben werkende nu bij Touring als supervisor voor de eerste Front. Ik ben actief in een vrouwenbeweging als bestuurslid en organisator van uitstappen en 2 jaarlijkse thema avonden.

Wil je me beter leren kennen kan je me al zeker vinden op Facebook, Pintrest, Instagram en Twitter.

Veel plezier met mijn blogje !

 

Leave a comment