i. Hoofdgerechten vegetarisch

VEGETARISCHE GRIEKSE PASTA

image

Ingredienten

1 pak pasta ongeveer een 4 tal cups, 1,5 cups of 375 gr geraspte cheddar, 1,5 cup of 375 gr pikante oude kaas, 1 cup of 250ml  Griekse yoghurt, 2 cups spinazie Iglo met room of verse spinazie dan het dubbele gezien de spinazie krimpt, peper en zout naar believen, 1/4 theelepel uienpoeder, 1/4 theelepel look poeder, chili vlokken.

Bereiding

Kook de pasta volgens de vermelding op de verpakking. Ontdooi de spinazie. Giet de pasta af en hou een 125ml kookvocht van de pasta. Zet de pasta terug op het vuur meng nu de spinazie door de pasta, hou warm. Voeg een 100ml kookvocht toe, doe er de kaas bij en roer goed om tot deze gesmolten is. Meng nu pas de yoghurt er door maar verwijder nu van het vuur. Kruid met peper, zout, look, ui en chili. Proef  en eventueel bijkruiden naar smaak, serveer direct !

 

SHAKSHOUKA

Betekent mengeling in Arabische taal.
 

Ingrediënten

1/4 cup olijfolie,1  ui middelgroot fijn gesneden.,2 cups boerenkool zeer fijn gesneden, flinterdun.,4 teentjes look, peper en zout, 1 theelepel chili vlokken, 1  koffielepel komijn, 1 eetlepel paprika, 1 blik gepelde tomaten, 4-6 eieren afhangende hoeveel personen je wil serveren, ¼ cup geitenkaas, 2 eetlepels fijngesneden peterselie.

Bereiding

Verhit een pan op een gemiddelde warmte en smelt de boter of olie in de pan. Doe er de ui, rode chilipeper vlokken en stoof aan gedurende een 3 tal minute. Doe er nu de boerenkool bij en stoof tot de kool zacht is. Eens de kool zacht is kan je de kruiden toevoegen, de look, komijn paprika peper en zout. Stoof verder tot de look zacht is.

Giet de gepelde tomaten en het sap in een kom en plet ze met je vingers stuk. Voeg ze toe aan de pan en een geutje water. Verlaag de temperatuur en laat sudderen gedurende een 15 tal minuten.

Als de saus gedikt is mag je de eieren over de mengeling breken  en in de mengeling laten glijden.  Dek de pan af met een deksel en laat verder sudderen tot het eigeel gestold  is. Ongeveer 5 minuten..

Verbrokkel de geitenkaas over de shakshuka, verdeel de peterselie over het mengsel en serveer met een krokant gebakken brood.

Leave a comment