l. Taarten

MIJN EENVOUDIGE APPEL VEENBESSEN TAART

 

Ingrediënten voor de deeg

1 1/4 cups volkoren bloem, 1/2 cup koude ongezouten boter, 1/3 cup suiker fijngemalen, 1/4 theelepel zout.

Ingrediënten voor de vulling

3/4 cup fijne witte suiker, 2 eetlepels bloem voor alle patisserie, 1/4 theelepel zout, 1 cup ongesuikerde volle yoghurt, 2 eieren, 2 cups Granny Smith of andere appels die in stukjes zijn gesneden en ongeschild, 1/3 cup verse of bevroren veenbessen.

Ingrediënten voor de topping.

1/4 cup bruine suiker,1/4 cup koude boter, 1/4 cup volkoren bloem.

Bereiding

Verwarm de over voor op  175 graden Celsius.

Doe alle ingrediënten van de deeg in een kom. Kneed de deeg met de vinger of met een deegsnijder tot je een crumble krijgt. Beboter een spingvorm van 26 cm, duw de crumble in de vorm van de springvorm en zet opzij.

Doe alle ingrediënten in een grote kom meng voorzichtig door elkaar. Giet de vulling in de bakvorm die gevuld is met de crumble. Gebruik een spatel om mooi te effenen.

Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng de ingrediënten samen met een vork of deegsnijder, kneed de deeg goed tot je de deeg verkruimeld is. Verdeel de deeg over de vulling. Bak de taart gedurende een uur in de oven.  Over je de taart uit de oven neemt kijk of de vulling gedikt en vast is, dat kan je zien door de vorm eventjes te schudden. Als het middenste nog niet gaar is dan nog wat langer in de oven bakken. Haal de taart uit de vorm pas nadat de taart afgekoeld is.

Leave a comment