q. Sauzen

AMATRICIANA

amartriciana

Ingredienten

3 uien, 6 rijpe tomaten, 3 dl tomatenpulp, 2 teentje knoflook, 1 rode chilipeper, olijfolie, 150 gr. parmezaanse kaas, 250 gr spekblokjes, bouillonblokje tuinkruidenblokje.

Bereiding

Pel de uien, snijdt ze middendoor en snipper ze fijn. Pel de knoflookteentjes en snipper ze fijn. Zet een kom water op en breng deze aan de kook. Vul je spoelbak met koud water. Verwijden de kroontjes van de tomaat en snijdt een kruis in het kontje. Dompel ze onder in het kokende water 12 tot 15 tellen. en schrik ze onmiddellijk in het koude water. Pel de tomaten. Snijdt de tomaten in kwartjes, verwijder de zaadlijnen en hak het vlees grof. Snijdt de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijst en snipper fijn.  Bak de de uien en de look aan in olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de chili toe en stoof goed mee. Voeg de tomaten en de tomatenpulp toe en sudder gedurende 20-25 minuten. bak het spek aan en voeg ze bij de saus samen met een kruidenbuidel-  bouillonblokje laat even verder sudderen op een zacht vuurtje. Voor het opdienen moet je zeker zijn dat de ui en chilipepers zacht zijn. Nog even proeven bij kruiden, indien nog wat te zuur een lepeltje suiker toevoegen.

 

Leave a comment