s: Oosterse en Indische keuken

AZIATISCHE PIZZA MET GEHAKT

Ingrediënten

olie, 300 gram gemengd gehakt, peper, zout, pizzasaus (tomaten coulis speciaal voor pizza) 4 lente uitjes, pizzadeeg, geraspte belegen kaas, 4 eetlepels zoet zure saus.

Bereiding

Verwarm de over voor op 200 graden. verhit de olie in een pan en bak het gehakt in rul. Breng op smaak met peper en zout en eventueel ook oregano neem uit de pan. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.  Rol de pizzadeeg uit op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de tomaten coulis voor pizza. Verdeel het gehakt de lente-uitjes en de kaas over de deeg. Klap de randjes van de pizzadeeg een beetje naar binnen en druk goed aan. Bak ongeveer een 20 minuten in de oven. Besprenkel de pizza met de zoetzure saus.

Smakelijk.

AZIATISCHE BIEFSTUK REEPJES MET PAPRIKA EN UI

84189347_10157918771429383_4079849920494829568_n

Ingrediënten

400 gram basmatirijst, 6 paprika’s (rood, groen, geel), 4 biefstukken van ongeveer 400 gram mag meer, 8 – 10 eetlepels hoisinsaus (kruidige zoete Aziatische saus AH), peper, zout, cayennepeper, 8 kleine uien, 1 groenten bouillon keteltje.

Bereiding

Kook de basmati rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Pel de uien, en snijdt ze in ringen, mogen ook halve ringen zijn als dit beter snijd. Halveer de paprika’s haal de zaadlijnen er uit en snijd ze in fijne reepje, indien ze lang zijn snijd ze nog eens in 2.  Snijd de biefstukken in reepjes, opgelet niet te groot en te dik.

Verhit de boter en of olie in een grote pan of wok, bak er de biefstuk reepjes in, beter in twee porties gedurende 3 minuten max. en op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en neem uit de pan.

Verhit in dezelfde pan of wok waar de biefstuk reepjes in bakten olie en of boter. En bak de ui en de paprika gaar gedurende een 6-8 minuten. Schenk er 600 ml water bij de groenten en breng aan de kook. Roer het bouillonketeltje erdoorheen. Voeg de beifstuk reepjes toe en breng op smaak met de hoisinsaus, cayennepeper en zout. Serveer met de basmati rijst. Smakelijk

 

TAGLIATELLE MET EEN AZIATISCHE TWIST

Ingrediënten

4 lente uitjes, 500 gram paksoi, 30 gram gember, 4 teentjes knoflook, 400 gram koelverse tagliatelle, 200 gram doperwten diepvries, 8 eetlepels sojasaus, 2-3 theelepels sambal oelek, 3 eieren, zout en peper.

Bereiding

Was de lente uitjes en snijdt het witte en het groene deel apart in stukken van ongeveer 2 cm lang. Was de paksoi en snijdt het blad en de steel apart klein. Schil de gember en hak hem fijn. Pel de look en hak klein. Verhit de boter in een wok. Bak er de witte gedeelten van de lente ui en de paksoi stelen ongeveer een 3 minuten in aan. Neem uit de pan en bak er met een beetje bakvet de gember, de knoflook en de koelverse tagliatelle in gedurende 3 minuten. Voeg dan de doperwten erbij. Voeg nu de lente ui en de paksoi aan toe. Roer de sojasaus erdoorheen. Kluts de eieren en breng op smaak met peper en zout. Schenk over de ingrediënten  en roer goed om. Laat stollen.

THAISE KIPPENBLOKJES MET BUTTERNUT POMPOEN EN KOKOSMELK

Thaise kippenblokjes met kokos-gember-look saus..

Ingrediënten

600 gram kippenblokjes, 1 butternut pompoen, 5 dl kokosmelk, 2 laurierblaadjes, 2 teentjes knoflook, 1/2 peper, 5 cm gember, limepeper kruidenmolen Santa Maria, peper en zout.

Bereiding

Verwarm de over voor op 180 graden. Sipper de teentjes knoflook en de rode peper fijn. Schil de butternut en snijdt hem in grote blokken. Snijdt de kip in stukken. Meng de butternut en de kip in een schaal met boter, laurierblaadjes, de geschilde en geraspte gember, de knoflook, de rode peper, de limepeper kruiden, peper en zout. Giet er de kokosmelk bij en schuif 1 uur in de oven.  Serveer met Basmati rijst.

THAISE GROENE CURRY

green curry2

Ingrediënten

1 puntpaprika, 1 courgette, 1 wortel, 1 tomaat, 1 ui, 1 chilipeper, 500 gr kippenfilets, 400 ml kokosmelk, 1 zakje groene curry pasta, koriander, rijst.

Bereiding

Spoel de groenten. Snij de puntpaprika, courgette, tomaten in fijne lange reepjes. Pel en snipper de uit in fijne stukjes. Halveer de chilipeper, verwijder eventueel de zaadjes en hak de peper fijn. Kook ondertussen ook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de kippenfilets in reepjes en bak ze aan in boter in de pan. Tot alle reepjes goudbruin zijn gebakken, voeg dan de ui toe aan de kippenfilets en roerbak gedurende 2 minuten op een middelhoge temperatuur. Voeg nu de groenten toe en de rode peper en roerbak het geheel nog eens een 4-5 minuten op hoge temperatuur.

Voeg de groene curry pasta toe aan het gerecht en bak 2 minuten mee met de groenten en de kippenstukjes en dit op een middelhoge temperatuur. Voeg de kokosmelk toe, beng aan de kook en stoof het gerecht afgedekt op een lage temperatuur gedurende een 10 minuten. Serveer de curry met rijst maar dit kan even goed met noedels.

Bestrooi voor het serveren nog wat fijngesnipperde koriander toe. Smakelijk.