w. Restaurants mijn aanraders

MAYABEE

Brusselsesteenweg 333D 1785 Merchem Tel: 32 (0)2 460 02 91 http://www.mayabee.beinfo@mayabee.be

Op de Brusselsesteenweg recht tegenover de fitnessclub ligt het restaurant Mayabee. Het is een Belgisch restaurant met een lady-chef aan het roer. Haar naam Tamara Hellinckx, op 15 jarige leeftijd werkte ze reeds in dit pand. Toen 17 jaar geleden het restaurant te koop stond, aarzelde ze geen moment om dit restaurant over te nemen. Bie Gillis stapte samen met Tamara Hellinckx in dit nieuwe avontuur. Een totaal nieuw concept werd geboren. Open keuken met chefs tafels zodat je de chef direct in actie kan zien. Ze opteren voor een direct contact tussen keuken en klant, net dat maakt het restaurant zo uniek. Het is een Frans-Belgische keuken, stevig maar verfijnt. Elke maand is er een suggestie menu maar zeker en vast ook een vaste kaart met toppertjes. Mijn favorietje “Scampi Mayabee” je likt er letterlijk het bord uit.

Hun huisklassiekers “Paling” en “Pluma Iberico Belotta” zijn zeker aanraders. De bediening is handen van Bie Gillis is volledig af en zéér klantgericht, niets maar dan ook niets is te veel gevraagd. Maar Tamara en Bie gingen nog verder, waarom niet Mayabee aan huis? Aan het restaurant zelf kan je de “Foodbox” de foodautomaat, je kan er heerlijke gerechten uit de automaat halen, zéér gevarieerd, lekker vers en democratisch van prijs, als je bedenkt dat dit topkwaliteit is. Je kan dus jullie buikjes ook vullen thuis. Ze denken aan alles.  TOP kwaliteit van twee TOP dames ! Mayabee een must !

 

BURGERHUIS ASSE EN DENDERMONDE

Nieuwstraat 21 1730 Asse tel : 0477 57 16 24  email : info@burgerhuis.be. Weldra ook in Dendermonde 

https://www.burgerhuisasse.be/

Iets wat niemand zou geloven bestaat in Asse, het burgerhuis. Een burgerhuis om u tegen te zeggen, niet de ordinaire burgerkramen maar een excellente gourmet burger. Niet zo maar een burger maar een burger ter plaatse gemaakt bestaande uit verschillende soorten vlees, en prachtige creaties die de smaakpapillen doen tintelen als je er in hapt. Ze werken dan ook niet met gelijk welke beenhouwer, Hendrick Dierendonck selecteerde samen met de chef de beste rassen. De combinatie van West-Vlaams rood en de Oostenrijkse Simmenthaler geven die karakteristiek smaak. Vergeet niet dat alle vlees en de kip, gemalen worden in eigen atelier het wordt ter plaatse gekruid en gevormd. Dat maakt dat de kwaliteit niet verloren gaat en dat smaak je.

De zaak is zeer verzorgd, een beetje klein en zit snel volgeboekt maar zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen en je de laten verleiden door de meest fantasierijke en overheerlijke burgen van dit restaurant. De heerlijke aperitiefjes en cocktails gaan vlotjes naar binnen en de hapjes zijn ook de moeite waard. De hamburgers worden op een originele manier geserveerd.

Pieter en Sarah doen er alles aan om je culinair te verwennen en geloof me het is de moeite waard. Misschien zien we elkaar weldra in Dendermonde of Asse.

 

RESTAURANT L’ANGOLO ITALIANO

Scheldestraat 23-  1078 GD Amsterdam Nederland – Tel : 31 (20) 675 78 08. 

http://www.langoloitaliano.nl/

Amsterdam, een stad met tal van culinaire juweeltjes, en de L’Angolo Italiano is er eentje van. Een heel klein beetje voorbereid, hoop ik niet te laat te zijn voor een reservatie en bel ik het restaurant op. Een vriendelijke stem neem de telefoon op. Helaas, mevrouw een tafeltje van 4 personen om 20u zal niet lukken, maar om 21u kan ik u zeker een tafeltje reserveren. Wil u wachten? Alhoewel onze magen gromden gingen we in op dit voorstel. En eerlijk gezegd, echt de moeite waard om te wachten.
L’ Angolo Italiano is een stijlvol klein Italiaans restaurant, geleden in de rivierenbuurt en de Rai van Amsterdam. Op een kille maartse avond in Amsterdam, komen de heerlijke aroma’s  je al vanop de straat toegewaaid. We openen de deur van het restaurant, piepen even tussendoor in de borden van de andere gasten en we wisten direct dat het snor zat. En ja hoor! De bediening uitermate verzorgd, kwaliteit ten top en elk bord dat uit de keuken kwam, een waar schilderij-tje, het oog wil ook wat natuurlijk. Op de achtergrond zachte Italiaanse muziek, zit ik nu in Nederland of Italië? Een onvergetelijke avond vol lekkers. Eerlijke, overheerlijke gerechten voor een eerlijke prijs. Mijn complimenten aan de chef en zijn team, die achteraan in een toch wel héél kleine keuken moeten werken, en deze pareltjes reserveren. En dan dat dessert, man man man man, “una bomba di chocolata”, ik wou mijn bord aflikken ! In België zou men zeggen, een culinair orgamse. Een walhalla voor elke liefhebber van Italië en zijn keuken. Top! Een echte aanrader.

Una parola Italiana per il propiertario e il suo staff ! Continuare a fare quello che stai facendo, sei top !  Complimenti ! It amo ! Arrividerci, alla prossima volta!

 

 

RESTAURANT  BIJ DE GRIEK 

Kalkoven 2 1730 Asse

 

RESTAURANT  VINI DIVINI

Herdersstraat 28 – 1050 Elsene – Tel: 0477/26.14.87

In een klein zijstraatje van de Elsense steenweg niet ver van de Naamse poort kan je het piepkleine restaurantje Vini Dvini vinden. Met een breedte van  3 meter is het dan ook het kleinste restaurant van Brussel. Opgelet je loopt er zo voorbij. Het restaurantje heeft een open keuken, welke ook de bar is en daar en boven goochelt de chef heerlijke gerechten op amper 2 vuren. Je zit ten minden van rekken vol met overheerlijke Italiaanse wijn. De kaart is heel beperkt en wisselt elke week. Maar je hebt het gevoel dat je bij een Toscaanse familie aan de keukentafel zit.  Wij hadden de anti-pasti met heerlijke knapperige groetjes en heerlijk ham en salami en  scarmoza,gerookte mozzarella in een heerlijk tomatensausje.  Als hoofdgerecht kregen we een home-made hamburger van Italiaanse melkkoeien met truffel en boschampignons en een heerlijke pasta schotel met Italiaanse worst en gehakt.  Het dessert was hemels citroentaart en tiramisu het spijtige is dat de desserten snel op zijn en de keuze laat of de avond beperkt is.

De prijzen zijn wat dat betreft toch redelijk hoog, een voorgerecht loopt al snel op van een 10 euro tot een 20 euro en het hoofdgerecht van 15 tot een 35 euro, het nagerecht start op 7euro. Wat de wijnen betreft is het best dat je de wijnkaart vraagt om geen verrassingen te hebben bij de rekening, die trouwens cash moeten worden betaald.

Het enige nadeel vind ik de ligging, aan de voet van de Matongé-wijk.  En dat men enkel cash kan betalen.Voor de rest heb ik niets aan te merken. Een overheerlijk restaurant met de pure Toscaanse keuken een echte aanrader.

RESTAURANT LA FERME DES JANETS

378 chemin des Janets 83230 Bormes les Mimosas tel: 0033 6 0998 3959

 

    

Ten minden van een landelijke, groene omgeving, in het hart van de heuvels van Bormses bevindt zich het restaurant La ferme des Janets. De mensen komen er voor de schoonheid en de rust van de site maar vooral ook voor het heerlijke eten die deze chef op uw bord toverd. De gastheer en gastvrouw verwelkomen u met hun provenciaalse gastvrijheid. Een waar genot.

Het restaurant serveert traditionele gerechten naar ieders smaak, als het ietsjes frisser is kan je plaats nemen in het restaurnant met open haard en als de lekkere warme temperaturen het domein omarmt kan je er buiten eten op een schaduwrijk terras. Wat mij het meest verraste was de overheerlijke keuken, eerlijk , smakelijk en met verse producten uit de streek wat wenst een mens nog meer.

Dit jaar heb ik me laten verleiden om als voorgerecht een cassolet aux moules et fruits de Saint Jacob sur une lit the poirreaux fondue (stoofpotje met mosseltjes sint-jacobsvruchten op een bedje van gebakken prei met een sausje van safraan) als voorgerecht duo de saumon et kabiljau avec une sauce de beurre blanc ( een duo van zalm en kabeljauw met een botersausje en een torentje van rijst met citrusschil en als nagerecht  soupe aux fraises et framboises creme glace ( een soepje van aardbeien en frambozen met een bolletje vanille ijs).  Eén voor één een waar genot.

Graag prijs ik dit restaurant aan, waarom ? Omdat de prijs kwaliteit top zijn. Menu start vanaf 25 euro.  De moeite waard om uit te proberen !

One thought on “w. Restaurants mijn aanraders

  1. Pingback: w. Restaurants wat ik er van vind | global food belly fun

Leave a comment